Beauty / Tips · 11 prosince, 2014

Jak se zbavit celulitidy?

Celulitida není nic příjemného – a mnohé z nás (některé v menší, jiné ve větší míře) trápí. Který stupeň celulitidy máte? Víte, kvůli čemu vznikla? A máte vůbec ještě šanci nad ní vyhrát?! Když si položíte pár důležitých otázek, přijdete na to…

Cellulite-666-031913

Tato nepříjemnost nás může potkat především v průběhu hormonálních změn (puberta, těhotenství…). Většinou si „jen stačí“ nedávat pozor na takové věci, jako je alkohol, kouření či smažená jídla, sladkosti nebo na nedostatek pohybu… a celulitida je na světě!

Při prvních známkách celulitidy, kdy ještě není sama od sebe vidět, ale při stlačení kůže (např. stehna) se malinké nerovnosti objevují, si uvědomíte (nebo alespoň byste měly), že je na čase něco změnit… Je totiž (vysoká) šance, že nad celulitidou v této fázi ještě vyhrajete. Když nad tím teď mávneš rukou, že přece není sama od sebe vidět, bude to jen horší… a zbavovat se jí bude čím dál obtížnější.

Máme totiž ještě další 3 stupně:

 

Pokračování v TOMTO článku!


2. stupeň – nerovnosti na kůži vidíte vždy u nějaké určité činnosti, např. když sedíte na židli, uděláte nějaký určitý pohyb
3. stupeň – celulitida je vidět, ať jste v jakékoliv poloze a pod jakýmkoliv světlem
4. stupeň – často ve vyšším věku. Hrbolky jsou hodně viditelné a tyto nerovnosti lze jen zmírnit

A jaký je recept na odstranění celulitidy? Přesný postup podle mě neexistuje. Každá z nás se zbavuje podobných problémů jinými cestami, protože každá z nás alespoň tuší, co mohlo být příčinou vzniku těchto problémů.

Ale dospění k závěru, že jste se předtím špatně stravovaly, samo o sobě situaci nezmění. Teď je třeba podniknout více změn najednou.

Řekla bych, že nejčastějším problémem je právě nedostatek pohybu, nedostatečná pozornost při výběru jídla, nekontrolovaný pitný režim… zkrátka špatný životní styl.
Pro začátek by vám mělo pomoct zamyšlení se nad následujícími body:
Co jíte?
Dodržujete pitný režim?
Máte dostatek pohybu?
Staráte se i o svou pokožku (používáte nějaký krém, masáže)?

Je skvělé, pokud jste odhodlané začít něco dělat: více se hýbat a přizpůsobovat tomu i upravený jídelníček a pitný režim… Ale to není všechno. Je důležité poskytovat vhodnou péči i samotnému povrchu problematických partií.
Pozor na „zázračné“ přípravky, které vás mají zbavit celulitidy, aniž bychom „hnuly prstem“. Takhle to rozhodně nefunguje!
Určitě narazíte na spoustu krémů, které slibují rychlé odstranění celulitidy atd. Některé z nich skutečně pomáhají a situaci postupně zlepšují, ale jak už jsem naznačila výše, jedno bez druhého se neobejde.

Samozřejmě je tu ještě možnost chirurgického zákroku, ale ten je spojen s mnoha riziky, a tak bych ho nedoporučovala (nemluvě o vysokých nákladech).

Co tedy musíme udělat?
Změnu stravy a pohybu by měla řešit každá z nás spíše individuálně. Ale do začátku bych obecně poradila, abyste ze svého jídelníčku postupně vyhazovaly všechny nepotřebné věci. Protože chápu, že když je „vyhodíte“ všechny najednou, nebude dlouho trvat a jednoho krásného dne porušíte snad všechny své nové zásady. Proto musíme postupně zmenšovat porce a nahrazovat – např. smažené maso za (neuzenou) rybu a více zeleniny, pít víc vody…
Pak se zaměřte na pohyb, protože když velkou část dne člověk prosedí, celulitida se projeví co nevidět. Takže pro začátek alespoň dvakrát do týdne si vyhraďte čas na pohyb – cvičení (pro někoho, komu dělá cvičení problém: delší procházky, rychlejší chůze atd.).

A třetí věc, jak už jsem psala – péče o pokožku.
Je totiž důležité všechny tyto aktivity spojit a začít na problematických místech opravdu zapracovat. Když změníte jídelníček a pohyb, podpoříte efekt ještě správnou péčí zvenku.
Brzy tu najdete konkrétní tip na krém, který jsem nedávno vyzkoušela. Dočtete se o tom, co by měl krém správně obsahovat, aby měl nějaké účinky a jak ho používat.

FacebookGoogle PlusInstagramYouTubeBloglovin'Ask.fm

Budu se těšit!