Uncategorized · 19 března, 2014

Dlouhé a zdravé vlasy – moje péče!

Dnes se zaměříme na trošku citlivé téma, tím jsou vlasy: především v létě je pokožka hlavy vystavována slunečnímu záření, pokožka hlavy může svědit, vlasy se lámou, vypadávají a stále méně přípravků na problémy stačí. K tomu přispívá i jednoznačný fakt: zhruba jednou za 5 let se vlasy „obměňují“, takže v některém období jich může vypadávat více. A k letním teplotám je to protivná kombinace. Ale dnes se dozvíme, jak můžeme bojovat spolehlivě, šetrně a rychle.
Na tento problém se dnes podíváme společně a řeknu vám o mé volbě řešení a zkušenostech, ať už těch špatných nebo těch dobrých. A jaký je můj postup při ošetřování vlasů?

1. Důkladné umytí vlasů šamponem
Pro všechny typy vlasů, které mají starosti s vypadáváním, rozčesáváním mám pár rad:
Šampon by měl být řidší – rozhodně by neměl na dlani držet jako přilepený kus žvýkačky. Jestli takto nedrží, je to znamení, že šampon jste vybraly správně.
Šampon by neměl hned po prvním použití extrémně pěnit.
Špatná zkušenost: Head and Shoulders
Používám: Bioderma Nodé S

Proč: Nodé S zjemňuje a navrací vlasům sílu. Při rozčesávání ZNATELNĚ zmizí z kartáče pravidelné chomáče vlasů.
2. Maska, kondicionér, balzám pro vlasy
Vlasy potřebují cílenou výživu. Potřebují se zacelit a doplnit živiny, které během dní postrádá a kterých je nedostatek díky mnoha vlivům: ve městě, slunce…
Špatná zkušenost: zatím žádná
Používám:
Maska – Bioderma Nodé S (k šamponu se dá dokoupit), pozn.: vůně podobná jako u šamponu, s nádechem mandlí
Balzám – Schauma (Super ovoce & Vitamín), pozn.: velmi příjemná sladká vůně
Poznámka v péči: Nezapomeňte vždy dobře vetřít, rozetřít po vlasech a všude po hlavě. Nezanedbávejte časový úsek určený pro vstřebávání živin. Pochopitelně poté velmi dobře vypláchněte – všude a důkladně.
3. Doplňky pro celkové doplnění živin – vnitřně
Pozn.: mnohem spolehlivější pro typy, kteří nevěnují moc pozornosti maskám, kondicionérům nebo balzámům.
Špatná zkušenost: zatím žádná
Používám: výživné kapsle – Bioderma Nodé Oral
Vypadají takto:
Poznámka v používání: musíte kontrolovat, zda užíváte kapsle pravidelně. Doporučené období je po dobu 3 měsíců. Vlasy naberou sílu a vstřebají postrádané vitamíny.
Kapsle používám už zhruba měsíc.
Všechno dohromady na mě zatím zapůsobilo takto: vlasy mám jemňoulinké. Automaticky nabraly na lesku. Dále je cítit, že jsou zároveň silnější.
Všechny tyto tipy by vám měly pomoct v péči o vlasy. Jistěže je na tyto přípravky spoleh, ale nezapomínejte ani na správnou stravu. Ráno ovoce, odpoledne zeleninka – hodně vitamínů se vším všudy a vyhnout se fastfoodům, které nás ničí.
Máte nějaký problém nebo zkušenost se svými vlasy?

Lola-J